حجت الاسلام سید جعفر موسوی، مدیر مدرسه علمیه ولی عصر(عج) اهواز، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در اهواز، با تبریک فرا رسیدن آغاز سال تحصیلی جدید با بیان این که طلاب عزم خود را برای سال تحصیلی پربار و پرشوری جزم کنند تا شاهد شکوفایی بیش از پیش در عرصه علم و دانش باشیم.
وی با بیان این که طلبه باید با هدف سربازی حضرت امام عصر(عج)درس و بحث خود را آغاز کند، تصریح کرد: داشتن هدف و برنامه ریزی مشخص، در اولویت طلاب پایه اولی باشد تا به هم بنیههای علمی خود را مستحکم کرده و در آینده حرفی برای گفتن داشته باشند.
این استاد حوزه پرهیز از کارهای بیهوده، مانند تماشای فیلمهای کمارزش و برخی بازیهای ورزشی، را از راههای موفقیت طلاب عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: متأسفانه بیشتر وقت جوانان امروز را مکعب جادویی گرفته و بیش از نیمی از عمر خود را صرف تماشای فیلم ها و برنامههای ماهوارهای میکنند که همین مسأله سبب عدم پیشرفت در زندگی علمی و اجتماعی میشود.
*اهمیت برنامه ریزی درسی
حجت الاسلام موسوی با اشاره به نحوه برنامه ریزی طلاب و دانشجویان، گفت: طلاب و دانشجویان می تواند ساعات خود را به شیوه ای تنظیم کنند که اختیار تغییرش نیز در دست خودشان باشد به گونه ای که برای خواب از 6 تا 8 ساعت، مطالعه و خواندن درس 12 ساعت، مسجد و کار فرهنگی 2 ساعت و سایر فعالیت های متفرقه نیز 2 ساعت وقت قرار دهد البته منظور از 12 ساعت مطالعه پشت سر هم نیست و برای تنوع آن را تقسیم میکند.
مدیر مدرسه علمیه ولی عصر(عج) اهواز، با اشاره به راه های تقویت طلاب، بیان داشت: از آنجایی که دروس حوزه با دانشگاه به طور خاصی تفاوت دارد، به همین دلیل روش مطالعه نیز متفاوت بوده و یک طلبه باید بداند چگونه یک مطلب را مطالعه کند تا برای همیشه در حافظه او باقی بماند.
استاد حوزه علمیه اهواز، داشتن پیش مطالعه و دقت در کلاس درس را یکی از راه های تقویت حافظه و درس طلاب عنوان کرد و گفت: طلاب حتما قبل از ورود به کلاس، پیش مطالعه داشته و در حین تدریس استاد نیز از او راجع به مطالب سؤال کند تا مطالب به خوبی در حافظه کوتاه مدت او ذخیره شود.
وی در ادامه افزود: پس از کلاس و برای ذخیره مطالب در حافظه بلند مدت، می بایست بر روی همان مطلب دقت و آن را چندین بار مطالعه و در پایان نیز آن را تدریس نمود.
*لزوم مباحثه دروس
الاسلام موسوی، با بیان این که یاد دادن مطالب به دیگر طلاب، به منزله گرفتن کرسی رسمی تدریس در مدارس علمیه نیست، اظهار داشت: همین که طلبه ای، دوست و هم مباحثه ای خود را با مطالب کلاس آشنا کند و به فهم او در یادگیری مطالب کمک کند، به نوعی تدریس کرده است.
مدیر مدرسه علمیه ولی عصر(عج) اهواز، در پایان سخنان خود، وظیفه امروز طلاب و روحانیان را بیان زیبایی های دین به جامعه عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: امام رضا(ع) در کلامی گهربار بیان می کنند که «اگر مردم محاسن کلام ما را بفهمند، از ما پپیروی می کنند»؛ از این رو بهترین راه برای ادای تکلیف شرعی و به نوعی پرداخت زکات علم طلاب، همین بیان زیبایی های دین و محاسن کلام اهل بیت(ع) به صورت ساده و روان به آحاد و اقشار جامعه است.